علیرضا نصراللهی بیان کرد: محدودیت در تولید برق به واسطه کاهش کارایی سیستم خنککن اصلی در ماههای گرم سال یکی از مشکلات است که واحدهای بخار نیروگاههای کشور با آن مواجه هستند و در این بازه زمانی علاوه بر گرما، وزش باد نیز تاثیر مخربی روی عملکرد سـیسـتم خنککن اصلی دارد.
نصراللهی بر اینکه طرح بازتوانی سامانه خنککن کمکی نیروگاه شازند در راستای رفع محدودیت تولید برق واحد چهار نیروگاه شازند در دسـتور کار شرکت برق حرارتی قرار گرفته است، اضافه کرد: راهکار پیشنهادی این بخش شامل بکارگیری یک سامانه خنککن جانبی در کنار برج هلر است که گواهی ثبت اختراع آن با عنوان "سیستم خنککن کمکی برای سیستم خنککن اصلی از نوع هلر به منظور کاهش نقصان تولید برق نیروگاه در شرایط محیطی با دمای زیاد و وزش باد" توسط دانشگاه صنعتی شریف (مرکز توسان) اخذ شده است.
در ادامه گفت: سامانه خنککن کمکی توسان یک سیستم خنککن خشک از نوع مکش اجباری است که اجزای اصــلی آن، مبدلهای حرارتی نیروگاهی و فنهای محوری هســتند. طراحی، جانمایی و ترکیببندی سامانه به نحوی انجام شده که اثرات مخرب وزش باد روی عملکرد آن پایین بوده و حداکثر کارایی در جبران افت تولید ناشی از شرایط بحرانی جوی را با توجه به محدودیتهای موجود داشته باشد.
مجری طرح نیروگاههای سیکلترکیبی شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی سامانه خنککن کمکی واحد چهار نیروگاه شازند از مرز ۹۳ درصد عبور کرده است و امیدواریم تیرماه امسال و در شــرایط پیک مصــرف برق با جبران ۲۸ مگاوات از دیریت واحد نقشی در پایداری برق شبکه کشور داشته باشد.
منبع: پایگاه خبری نیروگاه نیوز