فریدون عباسی دوانی در بخش دیگری صحبت های خود به عدم پرداخت مطالبات وزارت نیرو از سوی دولت اشاره کرد و گفت: وقتی این وزارتخانه رقمی بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان مطالبات معوق از دولت دارد و بدهی انباشته اش به تولیدکنندگان برق، پیمانکاران و سیستم بانکی کشور قریب به 45 هزار میلیارد تومان است، چطور انتظار داریم که این وزارتخانه کار خود را به درستی انجام دهد و یا در زمان مقرر به تعهدات مالی اش عمل کند.
وی همچنین انباشت بدهی های وزارت نیرو به تولیدکنندگان برق را هم یادآور شد و افزود: انباشت این بدهی ها ممکن است روند تولید برق را با مشکل مواجه کند به همین دلیل ما از سوی کمیسیون انرژی مجلس هشدارهای لازم را در این خصوص به سازمان برنامه و بودجه داده ایم. به علاوه در مورد لزوم توسعه انرژی های نو و بهسازی شبکه های فرسوده هم مذاکراتی با این سازمان داشته ایم که امیدواریم نتیجه بخش باشد.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح «برق امید» اذعان داشت: اولین سوالی که در مورد این طرح می توان پرسید این است که دلیل نامگذاری آن با عنوان «برق امید» چیست؟ این نامگذاری نشان می دهد که این طرح، سیاسی است. وقتی برق همین الان هم با قیمت بسیار ارزان عرضه می شود، چرا باید به صورت رایگان به تعداد قابل توجهی از مشترکین برق بدهیم؟
عباسی همچنین ضمن طرح این سوال که برق چه کسانی در طرح برق امید رایگان می شود، تصریح کرد: وزارت نیرو اعلام کرده 30 میلیون نفر مشمول این طرح می شوند در حالی که تنها 22 میلیون و 500 هزار کنتور در کشور داریم. به علاوه در خصوص مشترکینی که تحت پوشش این طرح قرار می گیرند هم ابهامات زیادی وجود دارد. مثلا اگر افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مشمول این طرح می شوند، بهتر است به جای برق رایگان، مبلغی به این دو نهاد تخصیص داده شود تا سطح کمک ها افزایش یابد.
وی با انتقاد از سیاست های اقتصادی حاکم بر کشور، خاطرنشان کرد: در شرایطی که مردم به دلیل این سیاست های نادرست فقیرتر شده اند، بخشیدن قبوض برقی که مبلغ آنها بیشتر از 5 هزار تومان نیست، کمکی به مردم نمی کند. به علاوه شناسایی این مشترکین، کنتورخوانی و کار کارشناسی آن خودش یک هزینه جدید برای وزارت نیرو است. از این جهت طرح برق امید روش منطقی و موثری برای بهینه سازی مصرف نیست.
منبع: پایگاه خبری سندیکای شرکت های تولید کننده برق