تلفات انرژی در انتقال و توزیع برق تا پایان سال به ۹.۲ درصد کاهش می‌یابد


 "همایون حائری" روز سه‌شنبه در آیین بهره‌برداری از طرح‌های تامین و انتقال برق در شیراز و در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران اظهار داشت: همه برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌ها دراین جهت است که با کاهش تلفات و افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها و همچنین پایداری شبکه با ساخت کمتر مولدهای انرژی و افزایش ظرفیت مدیریت مصرف از نقاط اوج مصرف بدون هیچ دغدغه و نگرانی عبور کنیم.
وی اضافه کرد: با تلاش کارکنان شرکت‌های توزیع و انتقال نیروی برق، تلفات شبکه برای نخستین بار در کشور تک رقمی شده و به زیر ۱۰ درصد کاهش یافت. در سال گذشته نیز این میزان به ۹.۸ درصد کاهش یافت که با توجه با شرایط اقتصادی گام مهمی در افزایش بهره‌وری شبکه بود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: سال گذشته با مدیریت صحیح مصرف برق در کشور، پیک بار شبکه ۳ هزارو ۸۰۰ مگاوات کاهش یافت که این میزان کاهش معادل صرفه‌جویی در احداث یک نیروگاه پنج هزار و ۲۰۰ مگاواتی بود و هدف از مدیریت مصرف علاوه برق حفظ پایداری شبکه، افزایش رفاه مردم و توسعه اجتماعی است.
وی در ادامه گفت: نیروهای متخصص در حوزه تامین برق اکنون با تمرکز روی افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها موفق شده‌اند با افزایش راندمان تولید و کاهش تلفات شرایط مناسبی برای افزایش بهره‌وری نیروگاه‌ها ایجاد کنند؛ بهره‌وری نیروگاهی در کشورمان اکنون ۳۸.۶ درصد بوده و تا پایان امسال به ۳۹ درصد هم می‌رسد که این نسبت تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۴۰ درصد خواهد رسید، در این حوزه هم کشورمان در منطقه جایگاه ویژه قرار دارد.
حائری همچنین از صرفه‌جویی ۷۰ هزار میلیارد تومانی با اعمال برنامه‌های مدیریت مصرف خبر داد و گفت: اگر با این شیب بتوانیم حرکت کنیم تا ۱۰ سال آینده پیک مصرف ما عدد ۶۴ هزار و ۶۹۶ مگاوات خواهد بود و در صورتی که این مدیریت مصرف ادامه نیابد، این ظرفیت به ۸۶ هزار و ۷۰۹ مگاوات خواهد رسید که این به معنای ضرورت ایجاد ۱۲۵ هزار مگاوات نیروگاه است.
این مقام مسئول با بیان اینکه کشورمان در سال ۹۷ حدود ۵ هزار مگاوات با کمبود تولید نیروگاه برق‌آبی مواجه بود و شرایط بسیار سختی در کشور رقم خورده بود، افزود: مدیریت مصرف منجر به این شد که بخشی از کمبود را در سال‌های گذشته جبران کنیم.
وی ادامه داد: اقداماتی که در آن زمان انجام شد شامل حفظ و افزایش آمادگی واحدهای حرارتی موجود بود که ظرفیت‌های جدید نیروگاهی را داخل مدار آوردیم و با آماده شدن ظرفیت‌های قدیمی، افزایش ظرفیت به همراه مدیریت مصرف تامین برق را در کشور در شرایط متعادل و پایدار قرار داد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: طرح ویژه تغییر ساعات کاری اداری با همکاری استانداری‌ها نیز از جمله برنامه های قابل اعتنا در مدیریت مصرف برق بود که دستاوردهای مناسبی داشته است. همچنین امسال یک هزار و ۸۴۹ مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شده و اجرای تفاهمنامه‌های همکاری به میزان ۲۹۴هزار منعقد شده بود.
حائری با اشاره به اقدام‌های مرتبط با حفظ و ارتقای واحدهای موجود و راه‌اندازی واحدهای جدید، ایجاد ظرفیت جدید یک هزار و 840 مگاوات و انعقاد تفاهم‌نامه مشترک به میزان یک هزار و 294 مورد افزود: امسال با برنامه‌ریزی‌های انجام شده به میزان ۵ هزار و ۶۴۶ مگاوات صرفه‌جویی شد در حالی‌که اگر برنامه‌های مدیریت مصرف نبود باید بیش از ۷ هزار مگاوات نیروگاه احداث می‌کردیم تا این توان را تامین کند.
وی همچنین با اشاره به صرفه‌جویی ۲ هزار و ۱۵۴ مگاوات در مدیریت پیک مصرف شب در سال جاری توامان با مدیریت پیک روز که برای نخستین بار محقق شد، گفت: در پیک شب ۵۸ هزار و ۲۲۰ مگاوات پیک مصرف یکی از روزها بود که علاوه بر این میزان صرفه‌جویی، ۵۹ هزار و ۱۱ مگاوات چیزی بود که توانستیم کاهش دهیم.
حائری گفت: ضریب بار در سال‌جاری از 91.5 به 94 درصد رسید، در حالی‌که کمتر کشوری وجود دارد که ضریب بار آن به این عدد برسد و این نشان می‌دهد که برای سال‌های آینده باید برنامه‌های دیگری داشته باشیم تا بتوانیم قله مدیریت مصرف را فتح کنیم.
این گزارش می‌افزاید، با حضور معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ۵ طرح تامین و انتقال برق و انرژی در استان های فارس و بوشهر در قالب هفته بیست و هشتم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران با سرمایه گذاری ۸۶۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

 

منبع : سندیکای شرکت های تولید کننده برق



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.