رشد تولید فولاد ایران به رغم تحریم


این در حالی است که فولاد جهانی در این مدت به دلیل محدودیت‌های قرنطینه و آثار کرونا بر اقتصاد جهانی با کاهشی ۲/ ۴ درصدی مواجه شده است. تولید جهانی فولاد اما در ماه آگوست به ۲/ ۱۵۶ میلیون تن رسید که نسبت به ماه جولای ۳۳/ ۲ درصد بالا رفته و در مقایسه با همین دوره در سال ۲۰۱۹ رشدی ۶/ ۰ درصدی را نشان می‌دهد. در میان ۱۰تولیدکننده بزرگ فولاد جهان، چین، هند، برزیل، آلمان علاوه بر ایران توانستند نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد تولید را ثبت کنند. با این حال، ژاپن و ترکیه افت تولید را نشان دادند. تمام ۱۰تولید‌کننده بزرگ جهان در ماه آگوست افزایش تولید فولاد خام را تجربه کردند.

مقاومت فولاد ایران در برابر تحریم

به گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید ایران از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا پایان ماه آگوست (هشت ماه نخست سال) بیش از ۱۱ درصد رشد نسبت به همین بازه در ۲۰۱۹ داشته است. این در حالی است که تحریم‌ها از یکسو فروش فولاد کشور را با محدودیت مواجه کرده؛ موضوعی که می‌تواند تقاضا برای فولاد را کاهش دهد. از طرف دیگر شیوع کرونا در جهان به بسیاری از کشورها در این زمینه ضربه زده است. به همین خاطر است که آمار هشت ماهه تولید جهانی فولاد کاهش ۲/ ۴ درصدی نسبت به سال گذشته میلادی نشان می‌دهد. بر این اساس، تولید جهانی در این بازه یک میلیارد و ۱۸۷ میلیون و ۸۰۶ هزار تن بود. انجمن جهانی فولاد می‌گوید در هشت ماه ابتدایی ۲۰۱۹ تولید جهانی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون و ۹۴۳ هزار تن بوده است.  ایران نه تنها در بازه هشت ماهه، بلکه در آمار ماهانه نیز رشدی ۶/ ۲ درصدی را نسبت به جولای ثبت کرد. به این ترتیب، تولیدکنندگان کشورمان در آگوست توانستند ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد تامین کنند که در مقایسه با آمار ۳۳۹/ ۲ میلیون تنی ماه گذشته رشد قابل قبولی را رقم زدند. این در حالی است که گزارش ماه جولای انجمن جهانی فولاد نشانگر کاهش ۵/ ۳ درصدی نسبت به ژوئن بود. در آن ماه ایران به سطح تولید ۴۲۴/ ۲ میلیون تن رسیده بود.

صادرات ۱۲ میلیون تنی در سال ۹۸

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور که برای افتتاح چند طرح صنعتی و عمرانی شنبه به بندرعباس سفر کرده بود، گفت: رشد صنعت فولاد ایران در سال گذشته ۵/ ۶ درصد بوده و با وجود تحریم‌های ظالمانه بیش از ۱۲ میلیون تن فولاد به خارج از کشور صادر شده است. به گفته او، ایران در سال‌های اخیر کشور‌های فرانسه و ایتالیا را در زمینه تولید فولاد پشت سر گذاشته و امروز به رتبه دهم در صنعت تولید فولاد رسیده است. این در حالی است که رشد تولید فولاد جهانی در سال گذشته ۵/ ۳ درصد بوده است. همزمان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، جعفر سرقینی از افزایش ۱۰۰ میلیون تنی تولید فولاد سالانه ایران در فاصله سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ خبر داد. به گفته او، ایران در سال ۹۲ توانایی تولید ۱۲۳ میلیون تن فولاد را داشت که این رقم اکنون به ۲۳۰ میلیون تن رسیده است.

چین تولید جهانی فولاد را بالا برد

انجمن جهانی فولاد در تازه‌ترین گزارش خود از عملکرد ۶۴ کشور فعال در این حوزه گفته تولید جهانی به ۲/ ۱۵۶ میلیون تن در ماه آگوست رسیده که نسبت به ماه جولای۳ میلیون و ۵۶۰ هزار تن افزایش معادل ۳۳/ ۲ درصد را نشان می‌دهد. همچنین ارقام تولید آگوست نسبت به همین ماه در سال ۲۰۱۹ رشد اندک ۶/ ۰ درصدی داشته است. تولید جهانی در ماه جولای ۷/ ۱۵۲ میلیون تن بود که نسبت به جولای ۲۰۱۹، ۵/ ۲ درصد کاهش یافته بود.

انجمن جهانی فولاد البته هشدار داده به دلیل پاندمی کرونا، آمار منتشر شده این گروه در حد تخمین باقی می‌ماند و امکان تصحیح ارقام در گزارش  ماهانه پیش رو وجود دارد.

بر این اساس، چین در ماه گذشته میلادی (آگوست) ۸/ ۹۴ میلیون تن فولاد تولید کرده که ۴/ ۸ درصد نسبت به آگوست ۲۰۱۹ بالاتر بوده است. هند، دومین تولیدکننده فولاد جهان در این ماه ۵/ ۸ میلیون تن تولید کرده که ۴/ ۴ درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش یافته است. ژاپن نیز ۴/ ۶ میلیون تن تولید کرد که سقوطی به میزان ۶/ ۲۰ درصد از آگوست ۲۰۱۹ تجربه کرده است. کره جنوبی هم با کاهش ۸/ ۱ درصدی نسبت به یک سال گذشته ۸/ ۵ میلیون تن فولاد در ماه آگوست تولید کرد.

آلمان هم با توجه به شرایط بحرانی تولید در جهان، با کاهش ۴/ ۱۳ درصدی از آگوست ۲۰۱۹، ۸/ ۲ میلیون تن فولاد تولید کرد. با این حال، ایتالیا توانست در ماه آگوست با رشدی ۷/ ۹ درصدی، ۹/ ۰ میلیون تن تولید فولاد داشته باشد.

 تولید اسپانیا هم در این ماه مانند بیشتر کشورها کاهش سالانه را نشان می‌دهد. بر این اساس، تولید این کشور ۵/ ۳۲ درصد پایین رفته و به ۷/ ۰ میلیون تن رسید. آمریکا نیز در آگوست ۲۰۲۰، ۶/ ۵ میلیون تن فولاد تولید کرده که ۴/ ۲۴ درصد از آگوست ۲۰۱۹ کمتر است.

با وجود این، برزیل و ترکیه توانسته‌اند نسبت به آگوست ۲۰۱۹ رشدی قابل توجه را ثبت کنند. بر این اساس، برزیل ماه گذشته ۷/ ۲ میلیون تن فولاد تولید کرد که ۹/ ۶ درصد از آگوست سال گذشته بالاتر است. ترکیه حتی رشدی بالاتر داشته و از سال گذشته ۹/ ۲۲ درصد افزایش تولید داشته و به سطح ۲/ ۳ میلیون تن در آگوست ۲۰۲۰ رسید.

به گزارش پلتس، تولید آسیا در آگوست ۸/ ۴‌درصد افزایش یافته که دلیل اصلی آن رشد بالای چین و سهم عظیم این کشور در فولاد جهانی است. تولید در اروپا اما ۶/ ۱۶ درصد نسبت به آگوست ۲۰۱۹ کاهش یافت و رقم ۳۱/ ۹ میلیون تن را ثبت کرد. کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) در این ماه ۹/ ۷ میلیون تن تولید فولاد داشتند که ۲/ ۶ درصد کاهش سالانه را نشان می‌دهد. تولید در آمریکای شمالی کاهش شدید ۷/ ۲۳ درصدی را تجربه کرده و به ۷/ ۷ میلیون تن در آگوست رسید. در آمریکای جنوبی نیز تولید ۷/ ۱ درصد کاهش یافت تا به سطح ۳/ ۳ میلیون تنی برسد. 

 



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.