صنایع: قطعی برق امانمان را بریده است/ توانیر: پاداش قطعی ها را داده‌ایم


خاموشی‌های بی‌برنامه برق خسارت سنگینی را به بسیاری از صنایع وارد کرده است. آنگونه که بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی پارلمان بخش خصوصی  میگوید: در بسیاری موارد خاموشی‌ها بیشتر از ساعت‌های اعلامی از طرف توانیر و توافق‌های صورت گرفته بوده و بعضا در روز‌هایی اتفاق می‌افتاده که اصلا قرار به قطعی نبوده است.
جدای از این محمد پارسا رئیس کنفدراسیون صادرات در حوزه انرژی و صنایع وابسته  می‌گوید: کاهش سرمایه گذاری در صنعت برق و کبود تولید موجب افزایش خاموشی‌ها در صنایع کشور شده است.
این موضوع در شرایطی که بیش از ۵۰ درصد واحد‌های تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی تعطیل یا با ظرفیت کمتر از ۵۰درصد فعالیت می‌کنند، تهدید بزرگی برای پیشبرد اقتصاد ایران به شمار می‌آید.

بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در این باره می‌گوید: به دلیل تعطیلی‌های زیادی که در تقویم کاری ایرانی‌ها وجود دارد میزان بهره‌وری و ساعت کار در واحد‌های صنعتی و معدنی کشور بسیار پایین است. در چنین شرایطی از دست دادن فرصت‌های دیگر به بهانه تامین پایدار برق شبکه بار مالی سنگینی را به فعالان اقتصادی تحمیل می‌کند.
اما سخنگوی صنعت برق این گفته‌های فعالان اقتصادی را قبول نداشته و می‌گوید: هیچ گونه خاموشی بی‌برنامه‌ای در صنایع کشور نداشتیم و قطع برق واحد‌های تولیدی و بخش کشاورزی بر اساس توافقات و تفاهم‌نامه‌هایی که بین دو طرف به امضا رسیده، صورت گرفته است. به گفته مصطفی رجبی مشهدی، کسانی که داوطلب در اجرای این طرح بودند در ساعت‌های پیک مصرف خود را کاهش داده و در ساعت‌های غیر پیک می‌توانستند این میزان مصرف را جبران کنند و از طرح‌های تشویقی ما برخوردار شوند.
به گفته او، برای مدیریت تامین پایدار برق شبکه، سال ۹۸ حدود ۱۲۰ هزار تفاهم‌نامه با صنایع مختلف امضا کردیم و امسال این عدد به ۲۹۵ هزار تا افزایش یافته است. این تفاهم نامه‌ها در نهایت منجر به حدود ۳۰۰ مورد قطعی برقی در ساعت‌های پیک مصرف در صنایع کشور منجر شده است. قطعی‌هایی که سخنگوی صنعت برق می‌گوید پاداش آن را به مشترکان که همکاری کردند، پرداخت شده است. توانیر اعلام کرده، واحد‌های صنعتی در ساعت پیک مصرف، مصرف برق خود را کاهش دهند، به همان میزان کاهش ۵۰ درصد تخفیف دریافت می‌کنند.
سخنگوی صنعت برق: برای مدیریت تامین پایدار برق شبکه، سال ۹۸ حدود ۱۲۰ هزار تفاهم‌نامه با صنایع مختلف امضا کردیم و امسال این عدد به ۲۹۵ هزار تا افزایش یافته است. این تفاهم نامه‌ها در نهایت منجر به ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد قطعی برقی در ساعت‌های پیک مصرف در صنایع کشور منجر شده است

افزایش ۱۲ درصدی مصرف برق صنایع

در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه حدود ۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده، این در حالی است که میزان افزایش مصرف خیلی بیشتر از این‌ها بوده است. هرچند که کاهش سرمایه گذاری صنعت برق را به چالش کشیده، اما بخش دیگری مشکلات تامین برق به اضافه مصرف ایرانی‌ها بر می‌گردد.

آمار‌های اعلامی از طرف سخنگوی صنعت برق حکایت از این دارد که سالانه حدود ۸۵ میلیارد کیلووات ساعت برق در صنایع کشور مصرف می‌شود. به گفته رجبی مشهدی میزان مصرف برق صنایع در نیمه نخست امسال حدود ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و معمولا هر سال حدود هزار مگاوات به میزان مصرف برق در صنایع کشور افزوده می‌شود. به گفته او، کمتر از یک درصد از مشترکین صنعت برق را صنایع تشکیل می‌دهند، اما سهم صنایع از مصرف برق حدود ۳۶ درصد است.
سخنگوی صنعت برق مدعی است که سالانه چیزی حدود هزار مگاوات به میزان مصرف برق صنایع کشور افزوده می‌شود. جدای سهم برق مصرفی مشترکان صنعتی در سال گذشته با ۰.۷ درصد رشد نسبت به سال ۹۷، به ۳۴.۷ درصد رسید. رشد مصرف این بخش مهم تولیدی طی سال ۹۸ در مقایسه با متوسط مصرف ۱۰ ساله ۸۷ تا ۹۷ نیز به میزان ۰.۵ درصد افزایش یافته است.
میزان مصرف برق صنایع در نیمه نخست امسال حدود ۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و معمولا هر سال حدود هزار مگاوات به میزان مصرف برق در صنایع کشور افزوده می‌شود

مصرف برق بیشتر شد، تولید ناخالص داخلی کمتر

این مصرف برق در شرایطی رخ می‌دهد که در سال‌های گذشته نه تنها تولید ناخالص داخلی افزایش نیافته بلکه شاهد کاهش آن هم بوده ایم. بانک جهانی، دی پارسال در گزارشی اعلام کرد که ایران بیشترین افت تولید ناخالص داخلی را در جهان دارد. تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال قبل آن نیز ۴.۹ درصد کاهش یافته بود. روند کاهشی در سال ۹۸ هم ادامه پیدا کرد. صندوق بین‌المللی پول، ارزش تولید ناخالص داخلی ایران در سال گذشته را بر اساس دلار آمریکا ۴۹۱ میلیارد دلار محاسبه کرده و می‌گوید این رقم در سال جاری به ۴۳۹ میلیارد دلار افت خواهد کرد.
شکوری می‌گوید: برخلاف آنچه مسئولین ادعا می‌کنند اضافه مصرف برق در ایران نشان دهنده وضعیت خوب صنایع نیست بلکه از فرسودگی تجهیزات و پایین بودن بهره‌وری ماشین آلات حکایت می‌کند. به گفته او، هزینه برق در قیمت تمام شده تولید کالا بسیار ناچیز است و همین مساله موجب شده که بنگاه‌های اقتصادی توجه کمتری به بهره‌وری انرژی در کشور داشته باشند و خرید تجهیزات کمترین توجهی به میزان برق آن نداشته باشند. این وضعیت را در بخش خانگی هم شاهد هستیم.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی: اضافه مصرف برق در ایران نشان دهنده وضعیت خوب صنایع نیست بلکه از فرسودگی تجهیزات و پایین بودن بهره وری ماشین آلات حکایت می‌کند. سهم پایین انرژی در قیمت تمام شده تولید، موجب شده که فعالین صنعتی در وتامین تجهیزات کمترین توجهی به میزان مصرف انرژی نداشته باشند

اولویت اقتصاد با پر مصرف‌هاست

«اولویت در اقتصاد یارانه‌ای با پر مصرف هاست و دولت برای دادن یارانه بیشتر به پر مصرف‌ها برق و گاز واحد‌های تولیدی را قطع می‌کند.» این بخشی از گفته‌های رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی است که معتقد است، قطعی‌های برق خسارت زیادی را به واحد‌های تولید وارد می‌کند. هرچند که به اذعان این فعال اقتصادی شرایط نسبت به سنوات گذشته کمی بهتر شده، اما همچنان بی‌نظمی‌ها در قطع برق ادامه دارد.
او می‌گوید: گاهی اوقات قطعی برق زودتر از زمان اعلامی آغاز می‌شد و به یکباره برق تجهیزات و وسایل کارگاه‌های تولیدی قطع و همین مساله منجر به خسارت سنگین به ماشین آلات می‌شد. همچنین در برخی مواقع قطعی برق بیش از زمان مورد توافق طول می‌کشید و همین مساله قدرت برنامه ریزی برای صاحبان بنگاه‌های اقتصادی را از آن‌ها می‌گرفت.
قیمت‌های غیرواقعی زیان‌های سنگینی برای اقتصاد ما به دنبال داشته است، اما نمی‌دانم چرا همچنان به آن اصرار داریم؟ یکی از راه‌حل‌هایی که در برخی از کشور‌های جهان که با مشکل کمبود برق دست و پنجه نرم می‌کنند دنبال می‌شود، اصلاح تعرفه‌هاست

تکلیف پرمصرف‌های خانگی و صنعتی چیست؟

درحالی که وزارت نیرو به موضوع تعرفه‌های برق برای کاهش مصرف نگاه تشویقی دارد، جریمه‌هایی را هم برای پرمصرف‌ها با هدف مدیریت مصرف برق در نظر گرفته است. امروز موضوع تشویقی برای ۳ میلیون نفر جمعیت که مصرف برق آن‌ها پایین‌تر از میانگین مصرف است از سوی دولت کلید خورده است؛ اما تکلیف پرمصرف‌های خانگی چیست؟ این پرمصرف‌های خانگی سال‌هاست که با برق یارانه‌ای خانه‌های چند ده هزار متری خود را نورانی می‌کنند، اما در کنار آن بخش تولید مانند سایر بخش‌ها مورد تضعیف قرار گرفته و با چالش‌های زیادی از جمله قطعی برق مواجه شده است. بر اساس آماری که سخنگوی صنعت برق اعلام کرده حدود ۵ درصد از مشترکان برق خانگی پر مصرف هستند.

شکوری که راهکار مدیریت مصرف برق را واقعی شدن تعرفه‌ها می‌داند، گفت: قیمت‌های غیرواقعی زیان‌های سنگینی برای اقتصاد ما به دنبال داشته است، اما نمی‌دانم چرا همچنان به آن اصرار داریم؟ یکی از راه‌حل‌هایی که در برخی از کشور‌های جهان که با مشکل کمبود برق دست و پنجه نرم می‌کنند دنبال می‌شود، اصلاح تعرفه‌هاست.

به گفته او، در حال حاضر در کشور ما تعرفه مشترکان پرمصرف و کم‌مصرف برق تفاوت چندانی ندارد و پرمصرف‌ها تنها ۶ درصد پول بیشتری از کم مصرف‌ها پرداخت می‌کنند که رقم بسیار ناچیزی است. طبیعی است که در این شرایط مشترکان پرمصرف انگیزه‌ای برای اصلاح الگوی مصرف خود ندارند.
بی توجهی به مشترکین پر مصرف در حالی است که در برخی از کشور‌ها نه‌تن‌ها تعرفه مصارف مازاد بر الگو بلکه تعرفه کل مصرف مشترکین پرمصرف به نرخ واقعی محاسبه می‌شود، بلکه با افزایش این نرخ راهی برای هدایت یارانه برق به سمت تولید و صنعت انتخاب می‌شود.



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.