وی با بیان اینکه در قالب همین سیاستهای تشویقی سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش به صنایع اختصاص یافت و کشاورزان نیز در صورت همکاری در این طرح و عدم استفاده ازبرق در ۴ ساعت گرم روز، از ۲۰ ساعت برق رایگان بهرهمند شدند، اضافه کرد: با اجرای همین طرح ها، پیک مصرف برق در دوسال متوالی تنها با یک درصد رشد و بدون مشکل سپری شد.
مدیرعامل توانیر همچین به طرح برق امید پرداخت و گفت: این طرح مخصوص مشترکان خانگی است و الگوهای آن نیز از عملکرد خود مردم در سالهای گذشته استخراج شده است.
متولی زاده ادامه داد: به طور متوسط در کل کشور حدود ۳۰ درصد از مشترکان برق در محدوده کم مصرف، ۱۵ درصد پرمصرف و ۵۵ درصد در محدوده خوش مصرف هستند، اما این تقسیم بندی ارتباطی به محدوده جغرافیایی یا درآمد خانوار ندارد بلکه براساس میزان مصرف برق آنها شکل گرفته است.
وی با اشاره به این که درطرح برق امید برای مشترکان کم مصرف تخفیف صد درصدی بهای برق در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: به طور معمول بیشترین میزان مصرف برق در خانوارها به یخچال، سیستم روشنایی و وسایل صوتی و تصویری تعلق دارد و در صورتی که خانوارها نحوه استفاده بهینه از این وسایل را رعایت کنند، میتوانند در گروه کم مصرفها قرار گرفته و از تخفیف مذکور بهرهمند شوند.
وی میانگین مصرف برق مشترکان خانگی کل کشور را ۱۵۷ کیلووات ساعت در ماه عنوان کرد و گفت: مشترکانی با این میزان مصرف در گروههای خوش مصرف طبقه بندی میشوند، اما مشترکانی که تا ۱۰۰ کیلووات ساعت مصرف داشته باشند، میتوانند با تخفیف صد درصدی بهای برق بهرهمند شوند.
متولی زاده در عین حال برق امید را طرحی برای همه طبقههای مصرف برق دانست و گفت: با توجه به این که تعرفههای برق پلکانی است، حتی مشترکان پر مصرف نیز میتوانند با رعایت نکات مدیریت مصرفی، از افزایش مصرف برق جلوگیری کنند و با ورود به طبقه خوش مصرف ها، بهای کمتری برای برق بپردازند.
مدیرعامل توانیر با تصریح براین که در طرح برق امید تا زمانی که مشترکان مصرف خود را در حد الگوهای تعیین شده حفظ کنند، مشمول تخفیف صد درصدی بهای برق خواهند شد، یاداور شد: تا پایان مهرماه برای مشترکان پیامکهایی ارسال خواهد شد که نسبت به گروه مصرفی که در آن قرار گرفته اند، آگاهی پیدا کنند و البته با آموزشهای مستمر، سعی خواهد شد راهکارهای تغییر و کاهش پله مصرفی هم ارائه شود.
وی درعین حال طرح برق امید را برای فرصتی برای فعال شدن شرکتهای استارتاپ و استخراج کنندگان رمز ارز دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به قوانین و مصوبههای جدید، شرکتهای استارتاپ میتوانند با سرمایه گذاری در کاهش برق مصرفی مشترکان خانگی، از میزان برق صرفه جویی برای استخراج رمز ارز بهره بگیرند که باعث کاهش هزینههای استخراج این نوع ارز نیز خواهد شد.
متولی زاده اظهار امیدواری کرد: با همکاری وزارت آموزش و پرورش، شبکههای شاد و تلویزیون بتوانیم ضمن آموزش نکات و راهکارهای بهینه سازی مصرف برق، از طریق آنان خانوادهها را نیز برای رسیدن به این اهداف کمک کنیم.