برای قرارداد‌های صنعت برق دوره تنفس اعلام می‌شود

برای قرارداد‌های صنعت برق دوره تنفس اعلام می‌شود


به گزارش برق نیوز، جلسه مشترک کمیسیون‌های انرژی و اقتصاد کلان اتاق ایران با حضور همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، حمیدرضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، علی شمس اردکانی رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران، محمدرضا انصاری مسئول راهبردی کمیسیون‌های تخصصی اتاق، پیام باقری نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران، فریدون اسعدی مدیر گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و سایر اعضای کمیسیون‌ها برگزار شد.

شرایط صنعت برق فورس ماژور است


پیام باقری، نایب رئیس سندیکا و رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی اتاق تهران با اشاره به آغاز فعالیت کمیته برق این کمیسیون اظهار داشت: با بررسی‌های انجام شده از سوی خبرگان و پیشکسوتان صنعت برق در کمیته برق، موضوعات رگولاتوری برق، نظام حقوقی و قرارداد‌های صنعت برق و صادرات به عنوان سه محور اصلی برای پیگیری تعیین شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه صنعت برق صنعتی پیشرو در صادرات خدمات فنی و مهندسی و انرژی برق است، تصریح کرد: ریشه اصلی مشکلات امروز صنعت برق، اقتصاد ناتراز آن است و این امر منبعث از طرح تثبیت قیمت‌ها در مجلس هفتم است که تفاوت بین قیمت تمام شده و تکلیفی برق را به اسم یارانه به صنعت برق تحمیل کرد.

نایب رئیس سندیکا با اشاره به اینکه ما اولین کشور در دنیا هستیم که در حوزه انرژی یارانه پرداخت می‌کنیم، افزود: در آن مقطع، جبران یارانه‌ها با درآمد‌های حاصل از محل فروش نفت تراز می‌شد، اما با تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان و مشکلات درآمد‌های نفتی، سرمایه‌گذاری در صنعت برق که صنعتی سرمایه‌بر است، با کمبود منابع مواجه شد. صنعت برق اگر بخواهد سالی ۵ هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار کند، همراه با شبکه انتقال و توزیع باید رقمی حدود ۴ الی ۵ میلیارد دلار هزینه کند که با کمبود‌های موجود این رقم قابل پوشش نیست و آثار این کمبود امروز در مشکلات صنعت برق نمود پیدا کرده است.

باقری با تاکید بر اینکه مشتری نهایی فعالان صنعت برق، دولت است و تمام مشکلات اقتصادی دولت بر این صنعت تاثیر خواهد گذاشت، تصریح کرد: نوسانات نرخ ارز قیمت نهاده‌های تولید در صنعت برق را افزایش داده است به طوری که اجرای بسیاری از قرارداد‌های صنعت برق مقدور نیست.

وی با اشاره به اینکه صنعت برق باید با استفاده از ظرفیت‎های قانونی مورد حمایت قرار بگیرد، ادامه داد: طبق بند «و» تبصره یک ماده واحده بودجه سال ۹۹، تهاتر نفت به عنوان ابزار وصول بدهی بخش خصوصی از دولت است؛ لذا صنایع مختلف به خصوص صنعت برق می‌توانند برای وصول مطالبات خود از این ابزار بهره بگیرند، البته وزارت نفت مقاومت‌هایی داشته، اما اتاق باید در این زمینه حمایت کند تا موضوع به نتیجه برسد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران تصریح کرد: علاوه بر نوسانات ارز، شیوع ویروس کرونا نیز بخش‌های مختلف تولید، پیمانکاری و زنجیره تامین صنعت برق را دچار اختلال کرده و هزینه‌های ناشی از رعایت پروتکل‌های بهداشتی را بر فعالان این صنعت تحمیل نموده است و علیرغم پیگیری‌های انجام شده صنعت برق در بین صنایع آسیب‌دیده از ویروس کرونا شناخته نشده که از معاون وزیر در امور برق و انرژی درخواست داریم به عنوان دستگاه اجرایی ذیربط در این زمینه فعالان صنعت برق را همراهی کنند.

 باقری در پایان تاکید کرد که با توجه به شرایط اقتصادی و معضلاتی که به دنبال شیوع کرونا در کشور به وجود آمده است، باید شرایط فورس ماژور برای قرارداد‌های صنعت برق اعلام شود و دوره تنفس برای تعیین تکلیف قرارداد‌های متاثر از این شرایط در نظر گرفت. ایجاد فرآیند پایدار و مستمر برای پرداخت مطالبات بخش خصوصی نیز مطالبه بعدی از وزارت نیرو است که امیدواریم با حمایت وزارت نیرو بتوان مطالبات فعالان این عرصه را هر چه سریعتر وصول کرد.

اعلام دوره تنفس برای قرارداد‌های صنعت برق

در ادامه این جلسه همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی  گفت: سندیکا به عنوان نهادی خارج از وزارت نیرو در حوزه‌های بسیاری به ما کمک کرده است که فهرست اقدامات این تشکل نشان از نقش اساسی آن در پیگیری و حل مشکلات صنعت برق دارد.

وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو با همه مشکلات موجود در حوزه فنی همه تعهدات خود را انجام داده است، تصریح کرد: ما در امور فنی تمام تلاش خود را به کار گرفتیم، اما با توجه به مشکلات تحریم‌ها و نوسانات ارز، نیازمند همراهی اتاق و تمامی فعالان صنعت برق هستیم که می‎توانند به ویژه در موضوع اقتصاد برق کمک کنند.

حائری با اشاره به اینکه امروز صنعت برق صنعت خوداتکا و خودکفایی است، ادامه داد: ما امروز توانمندی بالایی در این حوزه داریم لذا می‌توانیم علاوه بر صادرات انرژی و خدمات فنی و مهندسی در صادرات تکنولوژی نیز قدم برداریم که با دانش موجود در این صنعت، در این زمینه موفق خواهیم شد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه ایران در زمینه کنترل فرکانس جزء سه کشور اول دنیاست، افزود: صنایع پشتیان مانند صنعت برق باید مورد حمایت قرار بگیرند و ما باید در کنار هم حق و حقوق این صنعت را دنبال کنیم.

وی با اشاره به این موضوع که وزارت نیرو ۴۵ هزار میلیارد تومان بدهی دارد، خاطرنشان کرد: وزارت نیرو در ماه‌های اول سال به خاطر شرایط کرونا وصولی از مردم نداشته است، اما ما همچنان پیگیر پرداخت مطالبات بخش خصوصی هستیم.

حائری در پایان با تاکید بر مطالبه بخش خصوصی صنعت برق درباره ضرورت اعلام تنفس درباره قرارداد‌ها گفت: برای قرارداد‌های صنعت برق حتما دوره تنفس اعلام خواهد شد و ما این موضوع را در دستور کار وزارت نیرو قرار خواهیم داد.



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.