معوقات ۶ ماهه نیروگاه‌های مقیاس کوچک/ اجبار به خریدار تجهیزات نو در تحریم/ استاد فراری دادن سرمایه گذارید

معوقات ۶ ماهه نیروگاه‌های مقیاس کوچک/ اجبار به خریدار تجهیزات نو در تحریم/ استاد فراری دادن سرمایه گذارید


سرویس صنعت برق نیوز: نیروگاه مقیاس کوچک به دلیل مزیت‌هایی همچون جذب سرمایه های خرد و متوسط، راندمان بالاتر، وجود مزیت رقابتی به دلیل منابع عظیم گاز در ایران، پدافندغیرعامل و افزایش پایداری شبکه، کاهش تلفات و ... جزو پرکاربردترین و محبوب ترین نیروگاههای کشور هستند. نیروگاههای تولید پراکنده علاوه بر تامین پایدار برق به عنوان کالای استراتژیک، مانع خام فروشی گاز خواهد شد که بار‌ها نیز مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.


‎شرکت توانیر به عنوان نماینده وزارت نیرو و متولی تولید برق مولدهای مقیاس کوچک در کشور اقدام به عقد قرارداد خرید تضمینی برق با این نیروگاه‌ها کرده است که متاسفانه با وضع و یا تغییر یک شبه قوانین و عدم ایجاد زیرساخت های توسعه ای، علاوه بر اینکه این ورود به این صنعت را با چالش‌های بسیاری روبرو کرده و آینده این صنعت را با مشکلات جدی مواجه گردانیده، با عدم پرداخت بهای برق تولیدی این نیروگاه‌ها از دی ماه ١٣٩٨ تا کنون نیز عملا ادامه تولید و فعالیت را برای این شرکت‌ها سخت و دشوار کرده است. این درحالیست که طبق قرارداد خرید تضمینی برق شرکت توانیر ملزم به پرداخت بهای برق تولیدی این نیروگاه‌ها یک ماه پس از تایید صورتحساب‌های آنان می‌باشد.

‎معوقات سنگین این حوزه استراتژیک سبب شده تا اشتغال پایدار کارکنان مستقیم و غیر مستقیم متزلل گشته و به دلیل عدم امکان خرید قطعات یدکی و هزینه‌های بهره برداری در آغاز پیک تابستان امکان ادامه کار نیروگاه‌ها با مشکل مواجه شود و حتی بیم آن می رود این معضل زمینه ساز بروز خاموشی های بیشتر در فصل گرم سال و عدم امکان تامین برق پایدار بیمارستان‌ها که اینروز‌ها با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کنند گردد.

‎معوقات بیش از ۶ ماهه این صنعت و عدم پرداخت گاز بهای سهم توانیر در قبوض برق نیروگاه‌ها سبب گردیده تا تسهیلات اخذ شده از بانک‌ها و عدم امکان پرداخت بهای گاز و قطع گاز نیروگاه‌ها به دلیل بدهی‌های متنوع امکان ورشکستگی و بیکاری جوانان شاغل در این حوزه را در تابستان پیش رو رقم زند که می بایست مسئولان این حوزه قدری با تامل نسبت به حل مشکلات و معضلات این شرکت‌ها عمل نمایند.

وضع قوانینی از قبیل عدم صدور مجوز برای نیروگاه‌های جدید الاحداث، اجبار به خریداری تجهیزات نو با وجود تحریم که عملا کار غیرقابل انجامی می‌باشد و عقد قرار داد ٣١٠ تنها برای تولید ٤ ماه از سال سبب شده رغبتی جهت سرمایه گذاری در این حوزه توسط بخش خصوصی وجود نداشته باشد. اجبار به خریداری تجهیزات نو در حالی به سرمایه گذاران تحمیل می شود که قرارداد‌های منعقد شده توانیر بر پایه خرید تضمینی برق بوده و به هیچ عنوان شرکت توانیر در خصوص نوع تجهیزات خریداری شده نباید اظهار نظری نماید چراکه سبب بروز رانت در این حوزه خواهد گردید.

در سال رونق و جهش تولید که به درستی توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شد تا محرکی برای ایجاد اشتغال پایدار گردد شاهد تصمیمات غیر کارشناسانه توانیر در این صنعت هستیم که شیوه برخورد و عدم حمایت از سرمایه گذاران و کارآفرینان سبب می گردد این صنعت نوپا قبل از رسیدن به بلوغ در کمتر از ٥ سال به نابودی مطلق کشیده شود.
 
به نظر می رسد وزارت نیرو و توانیر به عمد و با ایجاد شرایط سخت و دشوار، سرمایه گذاران را سمتی می برند تا عطای حضور در صنعت برق را به لقایش ببخشند. آنها از اینکه تولید برق از انحصار آنها خارج شود ناراحتند و قانون نانوشته ای وجود دارد که مانع از حل مشکلات سرمایه گذاری در بخش تولید گردد.
 
شما استاد فراری دادن سرمایه گذارید! تولید پراکنده سومین سال متوالی است که تقریبا در رکود کامل بسر می برد و اگر همه کارکنان و مدیران دفتر تولید پراکنده جمعا روزی 15 دقیقه هم برای رفع مشکل سرمایه گذاری وقت می گذاشتند تاکنون باید این مشکل برطرف شده و زیرساخت های حضور سرمایه گذاری در این بخش فراهم می شد. اگر هم عرضه حل مشکلات یا میل انجام آنرا ندارید شفاف اعلام نمایید تا بیش از این به اعتبار صنعت برق لطمه وارد نشود.
 
به هر حال به معوقات و قراردادی که خود امضا کرده اید پایبند باشید و همانطور که در اجرای ضمانت نامه های بخش خصوصی در تعهد به پیمانشان تعلل نمی کنید اینجا نیز بدهی های خود را به موقع تسویه کنید.



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.