مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی افزود: با احداث بخش بخار صرفه جویی انجام شده در هر واحد ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال است که منجر به افزایش راندمان از ۳۴ درصد به ۵۳ درصد افزایش نیز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: حجم سرمایه گذاری انجام شده در واحد بخار بیش از ۲۲۴۰ میلیارد تومان است که در قالب قرارداد بیع متقایل بین شرکت برق حرارتی به نمایندگی از دولت و گروه مپنا به نمایندگی بخش خصوصی منعقد شده است.
طرزطلب افزود: براساس این نوع قرارداد سرمایه مورد نیاز توسط گروه مپنا تامین شده و نحوه بازگشت سرمایه از محل اندازه گیری میزان سوخت صرفه جویی شده به مدت دو سال به سرمایه گذار بازگشت داده میشود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: در احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی تا ۷۰ درصد از ساخت داخل استفاده شده و ۳۰ درصد وابسته به واردات مواد اولیه از خارج از کشور بوده است.
محسن طرزطلب در بخش دیگری از سخنانش در ارتباط ویدیو کنفرانسی با رییس جمهور با اشاره به اینکه بخش نیروگاهی بزرگترین مصرف کننده گاز کشور است، اظهار داشت: در سال گذشته سهم گاز مصرفی در نیروگاهها از کل مصرف گاز کشور ۳۵.۵ درصد بوده است که امکان کاهش ۱۵ هزار مگاوات واحدهای گازی موجود به سیکل ترکیبی هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی وجود دارد.
وی تصریح کرد: امکان افزایش ۷۵۰۰ مگاوات توان تولیدی برق کشور بدون مصرف سوخت افزایش وجود دارد و با این اقدام ۱۲ میلیارد مترمکعب صرفهجویی سوخت در سال انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مصرف سوخت کشور نزدیک به ۶۳ میلیارد مترمکعب است و با تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی میتوان از تولید ۴۳ میلیون تن گازهای گلخانهای گرفته و تا ۴ درصد نیز راندمان نیروگاههای کشور را افزایش داد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۷ واحد بخار از این نوع واحدها در کشور به ظرفیت ۳۰۲۵ مگاوات با سرمایه گذاری ۲.۱ میلیارد در دست احداث است که از این میزان پنج واحد وارد مدار برق کشور شده است و چهار واحد نیز تا آخر سال وارد مدار میشود.