مسئله اصلی در صادرات گاز ایران به عراق چیست؟

مسئله اصلی در صادرات گاز ایران به عراق چیست؟


روز گذشته عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق در راس هیاتی سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرد و با مسئولان عالی رتبه ایران دیدار کرد. در این دیدار دو طرف به ادامه واردات گاز و نفت از ایران تاکید کردند به طوریکه عبدالمهدی در این دیدار اعلام کرد عراق به گاز ایران نیازمند است و هیچ عاملی نمی تواند مانع از واردات گاز از ایران شود.

عراق که در فهرست معافیت های تحریمی آمریکا در دور اول قرار داشت به دنبال گرفتن مجوز از آمریکا برای ادامه معافیت بود تا بتواند گاز مورد نیاز خود را که به منظور تولید برق از ایران وارد میکند تامین کند. این کشور در آخرین روزهای سال 97 موفق شد تا این معافیت را تمدید کرده و سه ماه دیگر نیز اقدام به واردات گاز از ایران کند. هرچند که عراقی ها تا سال 2020 نیازمند گاز ایران هستند و تا آن سال نمی توانند به تولید گاز برسند.

نکته حائز اهمیت در صادرات گاز ایران به عراق موضوع تسویه حساب آن است که وزیر نفت در نشست خبری که در بهمن ماه سال 97 داشت اعلام کرد ماهانه 200 میلیون دلار گاز به عراق صادر می کنیم که پول آن را نمی دهند. اما یک ماه قبل از این صحبت های زنگنه حسن منتظر تربتی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده بود که پول گاز ایران با ارز یورو دریافت می شود و اخیرا نیز برخی از منابع مطلع در بانک مرکزی اعلام کرده اند پول گاز صادراتی ایران با ارز یورو از عراق دریافت می شود.

امروز نیز عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد در جریان دیدار روحانی و عبدالمهدی موضوع مطالبات ایران از عراق مورد گفت‌وگو قرار گرفت و در حال حاضر بخش قابل توجهی از مطالبات ایران به حساب بانک مرکزی واریز شده است و بایستی در مورد نحوه تکمیل و تداوم روابط مالی و پولی دو کشور با توجه به حجم در حال افزایش صادرات ایران تصمیم گیری شود.

براساس این گزارش، امروز بیژن زنگنه وزیر نفت هم در حاشیه بازدید از شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی EIED))، میزان طلب گازی ایران از عراق را ۱ میلیارد دلار اعلام کرد.

آنچه که از گفته های مسئولان صنعت نفت ایران و بانک مرکزی می توان دریافت کرد این است که مشکل اصلی در صادرات گاز ایران حجم صادرات گاز به این کشور همسایه نیست بلکه دریافت وجوه از عراقی ها است. در واقع، این وجوه هرچند دریافت می شوند ولی به دلیل تحریم بانکی ایران این امر به راحتی صورت نمی گیرد.

براساس این گزارش، قرارداد صادرات گاز از ایران به عراق از ۳۱ خردادماه سال 96 بعد از شش سال اجرایی شد و طبق این قرارداد میزان صادرات گاز به این کشور به روزانه ۱۴ میلیون متر مکعب رسید که قرار است میزان صادرات گاز به عراق با آغاز بهره‌برداری از خط لوله انتقال گاز ششم سراسری  ۳۵ میلیون مترمکعب برسد.

این گزارش حاکی است در حال حاضر ایران روزانه 42 میلیون متر مکعب گاز صادر می کند که بخش قابل توجهی از این میزان به ترکیه اختصاص یافته است و صرفا میزان صادرات گاز ایران به عراق حدود 12 تا 14 میلیون متر مکعب در روز است.

منبع:خبرگزاری فارس



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.