پالایشگاه خلیج فارس سالانه ۸۰۰ میلیون دلار ارزش افزوده دارد

پالایشگاه خلیج فارس سالانه ۸۰۰ میلیون دلار ارزش افزوده دارد


علیرضا صادق‌آبادی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی شامگاه دوشنبه (۲۹ بهمن‌ماه)، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما گفت: ایجاد سالانه ۸۰۰ میلیون دلار ارزش افزوده از محل راه‌اندازی فازهای سه‌گانه پالایشگاه ستاره خلیج فارس امنیت انرژی کشور را تضمین می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه با راه‌اندازی فاز سوم این پالایشگاه دیگر واردکننده بنزین نیستیم، افزود: تا مهرماه امسال ایران همواره واردکننده بنزین بود، اما با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در سال ٩٧ دیگر واردکننده بنزین نیستیم که البته مواردی همچون سهمیه‌بندی بنزین در سال‌های گذشته، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، متنوع‌سازی سبد سوخت و توسعه صنعت سی‌ان‌جی از عوامل موثر در به صفر رساندن واردات بنزین بوده است.

صادق‌آبادی تاکید کرد: در سال ٩٧ میانگین مصرف بنزین روزانه ٨٧ میلیون لیتر و میانگین تولید در بهمن ماه سال ٩٧ روزانه ١٠٣ میلیون لیتر بوده است‌ که این ارقام نشان‌دهنده فاصله مطلوب تولید و مصرف است و به پایداری تولید و ذخیره‌سازی بنزین در کشور انجامیده است.

هزینه تاخیر افتتاح؛ روزانه ۶.۵ میلیارد دلار

این مقام مسوول با اشاره به اینکه در صورت نبود پالایشگاه ستاره خلیج فارس امروز مجبور بودیم روزانه ٣۶ میلیون لیتر بنزین وارد کنیم و این مقدار روزانه ١٨ میلیون دلار و سالانه ۶.۵ میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل می‌کرد، گفت: اگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس راه‌اندازی نمی‌شد، امروز همچنان واردکننده بنزین بودیم، افزون بر آن هزینه‌های زیادی از محل برداشت کمتر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی، اجاره کشتی‌های بزرگ برای نگهداری میعانات گازی و تحویل سوخت مایع به مصرف‌کنندگان بر کشور تحمیل می‌شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: با دریافت فرآورده‌های تولید پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، ذخایر بنزین کشور در وضع مطلوبی قرار گرفته و امکان صادرات بنزین نیز فراهم شده است.

پالایش روزانه بیش از ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در ستاره

صادق‌آبادی با اشاره به جبران کمبود خوراک پتروشیمی‌ها از محل تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: با بهبود فناوری در فازهای موجود پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و راه‌اندازی فاز چهارم، می‌توانیم برداشت بیشتری از میدان مشترک پارس جنوبی داشته‌باشیم و ظرفیت پالایشی روزانه بیش از ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه محقق خواهد شد.

وی افزود: افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با راه‌اندازی فاز چهارم این پالایشگاه و رفع گلوگاه‌های فازهای یکم تا سوم این پالایشگاه و نیز اجرای پروژه‌های کاهش نفت‌کوره در پالایشگاه‌هایی نظیر اصفهان، بندرعباس، تبریز و ... به‌منظور ایجاد ارزش افزوده از مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های کوتاه‌مدت صنعت پالایش کشور است که البته پروژه‌های کاهش نفت کوره دارای پیچیدگی‌های بسیاری است و به منابع مالی نیاز دارد.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه چنانچه سالانه ٨ تا ٩ درصد به مصرف بنزین کشور اضافه شود، باید سالانه یک فاز پالایشگاهی را وارد مدار کنیم که این امکان‌پذیر نیست، تاکید کرد: با توجه به شیب تند مصرف سوخت، در صورت به‌کار نگرفتن برنامه‌ها و راهکارهای مهار مصرف، فاصله مطلوب ایجاد شده بین تولید و مصرف بنزین کشور در شرایط کنونی تا دو سال آینده از میان می‌رود.

جذابیت اقتصادی دلیل اصلی قاچاق سوخت

صادق‌آبادی با اشاره به اهمیت به کارگیری سیاست‌های مصرف بهینه سوخت در کشور گفت: سهمیه‌بندی یا افزایش قیمت نیز به تنهایی کنترل‌کننده مصرف بنزین در کشور نیست و باید سیاست‌های مختلفی را به‌طور همزمان اجرا کرد.

 وی با بیان اینکه تا زمانی که جذابیت اقتصادی وجود دارد، قاچاق سوخت نیز وجود خواهد داشت، تاکید کرد: کارت هوشمند سوخت به‌تنهایی متضمن کاهش قاچاق فرآورده در کشور نیست.

صادق‌آبادی همچنین درباره ارتباط صنعت پالایش با بخش‌های دانشگاهی کشور گفت: پژوهش در صنعت باید مسئله‌محور باشد و بتواند مشکلات را حل کند؛ برای نمونه در مسئله آلودگی‌های منطقه ری بیشترین همکاری با جهاد دانشگاهی انجام و منبع آلودگی شناسایی شد.

منبع:خبرگزاری مهر



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.