رضا اردکانیان وزیر نیرو امروز در جمع خبرنگاران در محل این وزارتخانه با گرامی داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی،گفت: از همان زمانی که با شهید عباسپور به وزارت نیرو آمدم، آرزو کردم که روزی سخنگوی صنعت آب و برق کشور شوم.
وی افزود: در سال 57 ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور 7240 مگاوات بوده که در حال حاضر به 80 هزار مگاوات رسیده است.
اردکانیان از ورود وزیر برق عراق طی چند روز آینده به ایران خبر داد: یک برنامه سه ساله برای نهایی شدن آن این دیدار انجام خواهد شد که قرار است سیستم برق عراق را که شامل ساخت نیروگاه و بازسازی نیروگاه این کشور، بازسازی شبکههای داخلی است و هم کاهش حدود 50 درصد تلفات انرژی در این کشور که وجود دارد، با کمک مهندسان ایرانی اصلاح و بازسازی شود.
وزیر نیرو ادامه داد: صادرات برق به عراق تا زمانی که آنها بخواهند، ادامه خواهد یافت، میخواهیم برق را از طریق عراق به سوریه که در آستانه بازسازی است، صادر کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد برق را از عراق به سوریه نیز وصل کنیم، گفت: صادرات برق به عراق تا زمانی که مردم این کشور به آن نیاز داشته باشند، آن را انجام خواهیم داد.
وی افزود: به هر حال ما درصدد این هستیم تا یک برنامه همکاری بلندمدت در بخش برق با کشور سوریه داشته باشیم، چرا که سوریه در آستانه بازسازی بزرگی قرار دارد و سالانه ۸۰۰ مگاوات نیاز دارد تا به ظرفیت برق این کشور اضافه شود.
وی با بیان اینکه سنکرون شدن برق ایران به روسیه نیز در دستورکار قرار دارد، گفت: لایحه یک فوریتی الحاق ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا که به تصویب مجلس رسید، میتواند ما را در این هدف موفقتر کند.
اردکانیان با اشاره به نوسانات تغییر نرخ ارز گفت: نوسان نرخ ارز باعث شد تا با سازوکارهای جایگزین و حمایت دولت، در مسیر نهایی شدن بودجه ۹۸ مجلس قرار بگیریم و از صنعت آب و برق حمایتهای خوبی صورت بگیرد، بنابراین باید مسیر خود را با قدرت بیشتری ادامه دهیم.
* بخش خصوصی صادرکننده برق تجدیدپذیرها
وزیر نیرو با بیان اینکه با استفاده از انتقال انرژی به کشورهای همسایه قرار است شرکتهای خصوصی علاوه بر تأمین مصارف داخلی، برق تولیدشده از انرژیهای تجدیدپذیر را به کشورهای همسایه صادر کند.
به گفته وی، از سال ۹۲ تاکنون ارزش سرمایهگذاریهای انجام شده دولت در بخش برق که از منابع دولتی و غیردولتی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
اردکانیان با اشاره به اینکه از ۱۹ سد بزرگ در سال ۵۷ در حال حاضر به ۱۷۲ سد رسیدهایم، گفت: حجم مخزن آب پشت این سدها در همان سالها ۱۳ میلیارد مترمکعب بود و حجم مخازن این سدها در حال حاضر به ۵۲ میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چهار دهه پیش سطح پوشش شبکه اصلی آبیاری و زهکشی ۵۵۳ هکتار بود، گفت: این سطح به بیش از ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار رسیده است و این یک بحث مهم در امنیت غذایی محسوب میشود، بنابراین در اوایل سال آینده نیز هزاران هکتار دیگر به بهرهبرداری توسعه منابع آب و خاک که در مناطق مرزی خواهد بود، اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین شاخصهای تأمین آب و برق این است که جمعیت تحت پوشش ایران در بخش آب در شهرها ۹۹.۵ درصد است، بنابراین حتی این شاخص در اروپای غربی و مرکزی نیز به این شکل نیست.
به گفته وی، بالغ بر ۷۵ درصد جمعیت روستایی از آب بهداشتی و سالم بهرهمند هستند، در حالی که در چهار دهه قبل این عدد ۱۲ درصد بود.
وی خاطرنشان کرد: در جمعآوری تصفیه فاضلاب نیز مسیر رو به جلو داریم به طوری که تعداد تصفیههای ایران از چهار دهه قبل از چهار مورد تجاوز نمیکرد، اما امروز این عدد به ۲۱۷ تصفیهخانه فاضلاب شهری رسیده است، پس دولت وظیفه دارد آب را به هر شکلی که شده حتی به صورت بستهبندی تأمین کند.
وزیر نیرو با بیان اینکه پدیده تغییر اقلیم باعث شده کشور هم با پدیده خشکسالی و هم با سیلاب مواجه شود، گفت: در مورد محدودههای تقسیمات کشوری اختلاف نظرهایی وجود دارد، بنابراین سازمان مدیریت برنامهریزی وعده داده است که هرچه زودتر تا پایان فصل بهار آینده طرح آمایش سرزمین مصوب شود تا یک نقشه مشخص برای کشور به وجود آید تا منابع آب با این نقشهها هماهنگ شود.
وی تأکید کرد: ما در مقطع فعال کردن گفتمان جدیدی برای مدیریت توأمان عرضه و تقاضا هستیم، لذا مدیریت توأمان عرضه و تقاضا این لازمه را فراهم میکند که هم الزامات در سطح دانش و سواد عمومی و هم در بخش تجهیزات توسط بخش خصوصی فعالتر شود.
منبع:farsnews.ir