گاز کم است، گازوئیل گران است و مازوت آلودگی دارد! چگونه می‌توان سوخت نیروگاه‌ها را در زمستان تامین کرد؟

گاز کم است، گازوئیل گران است و مازوت آلودگی دارد! چگونه می‌توان سوخت نیروگاه‌ها را در زمستان تامین کرد؟


به نقل از خانه ملت، فریدون عباسی به راهکارهای جلوگیری از قطعی برق و گاز در زمستان پیش‌رو اشاره کرد: اگرچه در گذشته پول آب و برق دریافتی از مردم به دست وزارت نیرو نمی‌رسید چرا که ابتدا به خزانه واریز و پس از آن به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌شد و این سازمان پول مذکور را به وزارت خانه نیرو نمی‌داد، مجلس تصمیم گرفت پول آب و برق دریافتی از مردم مستقیما از خزانه به دست وزارت نیرو برسد زیرا در گذشته این تصمیم غلط منجر به عدم ترمیم شبکه‌های آب و برق در طول سالیان گذشته شده است، اما با این مصوبه مجلس وزارت نیرو می‌تواند در راستای ترمیم شبکه‌ها قدم بردارد در نتیجه به مرور راندمان نیروگاه‌ها بالا رفته و مطابق ظرفیت موجود خود تولید برق کنند بنابراین یکی از دلایل کمبود برق راندمان پایین نیروگاه‌ها است.

*نمی‌توان مشکل کمبود برق را در آینده نزدیک حل کرد/راهکار؛ واردات در اوج مصرف

نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل قطعی برق در ماه‌های اخیر، افزود: گرم شدن زودهنگام هوا فعالیت زودتر از موعد چاه‌های کشاورزی و استفاده بیشتر مردم از وسایل سرمایشی را به دنبال داشت که نتیجه آن کمبود برق و خاموشی‌های اخیر بود. در حالی که مشکل کمبود آب نیز سبب شده نیروگاه‌های برق-آبی نتوانند وارد مدار شوند، با این اوصاف نمی‌توان مشکل کمبود برق را در آینده نزدیک حل کرد مگر آنکه در اوج مصرف اقدام به واردات برق و مدیریت مصرف کنیم.

*چگونه می‌توان سوخت نیروگاه‌ها را در زمستان تامین کرد؟/گاز کم است، گازوئیل گران است و مازوت آلودگی دارد!

وی همچنین به راهکارهای مقابله با کمبود گاز در زمستان نیز اشاره کرد و گفت: اگرچه در سنوات گذشته با توجه با افزایش مصارف خانگی در زمستان، گاز نیروگاه‌های برق قطع می‌شد تا گاز خانگی قطع نشود و نیروگاه‌ها با دیگر سوخت‌ها مانند گازوئیل و مازوت کار خود را پیش می‌برند، اما از آنجا که سوختی مانند گازوئیل گران است و امکان صادرات آن وجود دارد مسئولان ترجیح می‌دهند آن را صادر کنند تا به نیروگاه‌ها بدهند، به همین دلیل نیروگاه‌ها به سوخت مازوت روی می‌آورند اما همان طور که سال گذشته شاهد بودیم؛ یک سری‌ افراد هم با سوختن مازوت به دلیل آلودگی‌های ایجاد کرده مخالفت می‌کنند بنابراین این سوال مطرح می‌شود که اکنون باید چه کرد؟

*باید سوخت مازوت را استاندارد کرد

عباسی ادامه داد: به نظر بنده و بسیاری از کارشناسان باید سوخت مازوت را استاندارد کرد؛ درواقع باید گوگرد و دیگر آلاینده‌های موجود در آن را در فرآیند پالایشگاهی جدا کرد و مازوت استاندارد را تحویل نیروگاه‌ها داد.

این نماینده مجلس توضیح داد: از آنجا که در شرایط فعلی نمی‌توان هم مازوت نسوزاند تا هوای سالم داشته باشیم، هم گازوئیل را صادر کرد تا درآمد بالا کسب کنیم و هم نمی‌توان به اندازه کافی در کشور برق تولید کرد بنابراین باید تا زمان به نتیجه رسیدن اقدامات اساسی، “مصرف” را کاهش داد و صدالبته لوازم گرمایشی و سرمایشی را استاندارد کرد.

از آنجا که در شرایط فعلی نمی‌توان هم مازوت نسوزاند تا هوای سالم داشته باشیم، هم گازوئیل را صادر کرد تا درآمد بالا کسب کنیم و هم نمی‌توان به اندازه کافی در کشور برق تولید کرد بنابراین باید تا زمان به نتیجه رسیدن اقدامات اساسی، “مصرف” را کاهش داد و صدالبته لوازم گرمایشی و سرمایشی را استاندارد کرد.

*”مدیریت مصرف” ارزان‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر برای مقابله با کمبود برق و گاز

وی بیان کرد: اگرچه راهکار اصلی مقابله با کمبود گاز افزایش تولید از طریق افزایش فشار چاه‌ها است اما از آنجا که این کار زمان‌بر بوده و مستلزم هزینه‌کرد بسیار است باید با استانداردسازی، راندمان سیستم‌ها و وسایل گرمایشی و سرمایشی را بالا برد تا از یک منبع انرژی بیشترین استفاده کنیم بنابراین ارزان‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر برای مقابله با کمبود برق و گاز “مدیریت مصرف” و “صرفه‌جویی” است.

*نباید برای جبران کمبود برق، برق صنایع بزرگ قطع شود/منافات با جهش تولید

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این مسیر رسانه ملی نقش مهمی در فرهنگسازی دارد، نه آن که برای جبران این کبود، برق صنایع بزرگ قطع شود زیرا این کار با برنامه‌های بالادستی همچون جهش تولید منافات دارد گران شدن غیرمنتظره محصولات مختلف مانند فولاد و سیمان به دنبال داشته است.



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.